ŚOWES zorganizował Lokalny Kiermasz Ekonomii Społecznej

• Post category:Wydarzenia

W ubiegłym tygodniu w jędrzejowskim Centrum Kultury odbył się Lokalny Kiermasz Ekonomii Społecznej zorganizowany w ramach projektu “Świętokrzyski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej (ŚOWES)”. Kiermasz został zorganizowany przez Świętokrzyski Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej prowadzony w partnerstwie przez Caritas Diecezji Kieleckiej, Fundację Centrum Europy Lokalnej i Fundację Rozwoju Demokracji Lokalnej.

Partnerami wydarzenia było Starostwo Powiatowe w Jędrzejowie, Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego, Świętokrzyskie Forum Pomocy Społecznej.

15 stoisk wystawienniczych, prelekcje na tematy związane z wykluczeniem społecznym, prezentacja dobrych praktyk oraz debata radiowa pn. „Wartości i korzyści płynące z rozwoju ekonomii społecznej” – to tylko telegraficzny skrót tego wielce udanego wydarzenia. Podczas Kiermaszu miało również miejsce podpisanie trójsektorowego porozumienia o partnerskiej współpracy na rzecz rozwoju ekonomii społecznej w powiecie jędrzejowskim. Wzięli w nim udział przedstawiciele jednostek samorządu terytorialnego, organizacji pozarządowych oraz biznesu. Serdecznie dziękujemy licznie przybyłym gościom oraz wystawcom.

Projekt współfinansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

ZOBACZ GALERIĘ

Eliza Kwiecień