Nabory nr 09 i nr 10 pomysłów biznesowych na tworzenie nowych miejsc pracy

Szanowni Państwo,

Świętokrzyski Ośrodek Wspierania Ekonomii Społecznej ogłasza kolejne nabory pomysłów biznesowych na tworzenie nowych miejsc pracy w nowych oraz istniejących Przedsiębiorstwach Społecznych lub w Podmiotach Ekonomii Społecznej przekształcających się w Przedsiębiorstwo Społeczne. Nabór dotyczy osób oraz już istniejących organizacji pozarządowych chcących uruchomić działalność w sektorze ekonomii społecznej.

UWAGA!

NABÓR nr 09 – dla istniejących Przedsiębiorstw Społecznych z aktywnym statusem PS lub beneficjentów, którzy składali biznesplany w dotychczas ogłaszanych naborach (nr 01 do 08) – do wyboru tryb pełny lub uproszczony, termin nadsyłania dokumentacji – do końca dnia 31 maja 2021r. (dotyczy wpływu na adres mailowy Organizatora ) oraz daty stempla pocztowego lub dostarczenia osobistego do siedziby Organizatora w Kielcach.

W przypadku wyboru trybu uproszczonego prezentacja pomysłów biznesowych odbędzie się w uzgodnionym terminie za pomocą dostępnych, uzgodnionych z beneficjentem narzędzi zdalnych lub w formie hybrydowej.

NABÓR nr 10 – dotyczy osób i podmiotów, które nie posiadają statusu PS i dotychczas nie składały biznesplanów w żadnym z naborów nr 01-08. W tym przypadku obowiązuje tylko i wyłącznie tryb pełny. Termin zakończenia naboru nr 10 : 14 czerwca 2021r. (do końca dnia – data wpływu dokumentacji na adres mailowy Organizatora   UWAGA: termin przesunięty na 21.06.2021r. do końca dnia (wpływ na adres mailowy Organizatora oraz data nadania wersji papierowych lub dostarczenia do siedziby w Kielcach)

UWAGA!

W naborach nr 09 i 10 obowiązuje kryterium premiujące:

Posiadanie siedziby lub utworzenie PS na terenie właściwym dla ŚOWES, tj. 8 powiatów subregionu południowego Woj. Świętokrzyskiego: buskiego, pińczowskiego, kazimierskiego, staszowskiego, opatowskiego, sandomierskiego, jędrzejowskiego, włoszczowskiego. Ilość punktów dodatkowych, przyznawanych za spełnienie kryterium premiującego: 20 .

Organizatorem konkursu jest Caritas Diecezji Kieleckiej (lider projektu Świętokrzyski Ośrodek Wspierania Ekonomii Społecznej).

W RAZIE WĄTPLIWOŚCI LUB PYTAŃ ODNOŚNIE NABORÓW LUB DOKUMENTACJI APLIKACYJNEJ – PROSIMY O KONTAKT Z NASZYMI DORADCAMI (DANE W ZAKŁADCE Zespół ŚOWES)

AKTUALNA DOKUMENTACJA KONKURSOWA : link

UWAGA: w związku z koniecznością zapewnienia maksymalnej ostrożności w czasie zagrożenia epidemiologicznego warunkiem niezbędnym jest przesłanie dokumentów w formie skanów (pdf) – spakowanych w plik zip oraz przesłanie oryginałów papierowych pocztą tradycyjną (liczy się data stempla):

Skany dokumentów podpisanych proszę przesyłać na adres mailowy: – prosimy o takie przygotowanie (skompresowanie i spakowanie do zip.), aby jeden plik nie przekraczał 20MB, max. ilość plików – 10 szt.)

Każdorazowo beneficjent powinien upewnić się np. telefonicznie nr 532 45 92 45), czy pliki wysłane drogą mailową dotarły do Organizatora. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za sytuację, gdy pliki nie zostaną odebrane w terminie przez Organizatora z przyczyn technicznych, a beneficjent nie upewni się, czy wysłane maile dotarły.

Wersje papierowe prosimy dostarczyć na adres:

Caritas Diecezji Kieleckiej,

Biuro terenowe SOWES ,

Plac Najświętszej Maryi Panny 1, 25-010 Kielce

Proszę o dopisanie na kopercie: SOWES – nabór biznesplanów nr ………. (09 lub 10)

UWAGA: dopuszczamy możliwość dostarczenia dokumentacji osobiście na wskazany wyżej adres w terminie obowiązującym w naborze z zachowaniem wymaganych środków ostrożności podczas covid-19 (maseczka, dystans). Biuro jest wyposażone w bezdotykowy dezynfektor do rąk.