„CZAS NA WŁASNY BIZNES” dotacje na własną działalność dla osób bezrobotnych

Szanowni Państwo

Przekazujemy poniżej informacje o możliwości pozyskania dotacji na utworzenie własnej działalności oraz dotacji pomostowej przez pierwsze 12 miesięcy dla osób, które mają ukończony 3o rok życia, a nie posiadają zatrudnienia – są bezrobotni, poszukują pracy, są bierni zawodowo, uczą się lub zamieszkują na terenie województwa świętokrzyskiego.

Realizator projektu: Akademia Przedsiębiorczości sp. z o.o. a projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2014 –2020.

W ramach projektu Uczestnicy otrzymują wsparcie obejmujące:
1. INDYWIDUALNE SPOTKANIE Z DORADCĄ ZAWODOWYM
2. SZKOLENIE dotyczące zakładania i prowadzenia własnej działalności gospodarczej.
3. SPOTKANIE Z EKSPERTEM DOTACYJNYM
4. WSPARCIE FINANSOWE 23.050,00 zł na rozpoczęcie własnej działalności gospodarczej.
5. WSPARCIE POMOSTOWE do 18.000,00 zł NETTO przez okres pierwszych 12 miesięcy prowadzenia firmy (1.500,00 zł netto/miesiąc/firmę).
Wymagany wkład własny Uczestników w wysokości 6.800, zł netto.
Projekt jest działaniem publicznym i ma wesprzeć osoby pozostające bez zatrudnienia w trudnej sytuacji na rynku pracy. Dzięki Państwa pomocy będziemy mogli dotrzeć do jak największej ilości osób. W związku z tym zostały do Państwa wysłane materiały promujące powyższe działania z prośbą o ich upublicznienie w okresie GRUDZIEŃ 2021r. – STYCZEŃ 2021 roku. W razie możliwości prosimy również o zamieszczenie informacji o projekcie na Państwa stronie internetowej – w załączeniu przekazujemy plakat i ulotkę.
Rekrutacja do projektu prowadzona będzie od 6 grudnia 2023 r. w biurach Akademii Przedsiębiorczości:
– Starachowice, ul. Zgodna 2, tel. 41 275 0058, 501 493 940
oraz do punktu rekrutacyjnego
– Kielce, ul. Targowa 18, parter, pokój nr 5, tel. 506 976 134.
Więcej informacji na temat projektu na naszej stronie https://ap.org.pl/projekty/czas-na-wlasny-biznes

Zachęcamy do promowania projektu w najbliższym środowisku, wśród znajomych poszukujących zatrudnienia i zgłaszanie się do Organizatora.